Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Ο προπονηταράς.

Το έχει ο έλληνας στο πετσί του.

Τα ξέρει όλα, ξέρει τα πάντα.Πόσο μάλλον τα πάντα για το τρέξιμο.

Σαν δρομέας είμαι μέτριος . Ούτε στους πρώτους αλλά ούτε και στους τελευταίους. Έχει πλάκα όμως που κάποιοι δρομείς βγάζουν τον Αλέφαντο που κρύβουν μέσα τους και σε αρχίζουν απο κεί που δεν το περιμένεις, χωρίς καν να το ζητήσεις , σε προπονητικά κόλπα, συμβουλές κτλ.

Καλά, άν ακολουθούσα όλα όσα μου έχουν πει κατα καιρούς .... ουυυυυυυ ...... ουτε ξέρω αν θα έτρεχα τώρα.Και πιστεύω όλοι μας το ίδιο. Η ουσία είναι να μη πέφτουμε στο ίδιο ατόπημα κι εμείς, δηλαδή να αρχίσουμε να λέμε στον άλλο , "εγώ έκανα αυτο και αυτό και έτσι κι εσυ πρέπει να κάνεις αυτο και αυτο....."


Άν υπήρχε η χρυσή συμβουλή της επιτυχίας τώρα θα την μοίραζαν σε cd στα κυριακάτικα φύλλα.Είναι πολλές οι παραμέτροι που πρέπει να λάβει κανείς υπ΄οψιν φτιάχνοντας το προπονητικό του πλάνο, ακόμα και για να θέσει τους αγωνιστικούς του στόχους εαν αυτοί υπάρχουν. Σίγουρα ακούμε τους πιο έμπειρους, μαθαίνουμε απο αυτούς , ακολουθούμε μέν και τις γενικές αρχές για το τρέξιμο αλλα δε πιστεύω οτι ένα tip θα μας κανει απο μαραθωνοδρομους για παραδειγμα των 4 ωρών σε μαραθωνοδρόμους των 2:40.

Όποιον σχεδόν και αν ρωτήσεις έχει να σου πεί συμβουλές , κόλπα , τί να φάς, ποιές βιταμίνες ακόμα και σε τι χρόνο πολλές φορές πρέπει να κάνεις τα γρήγορα κομμάτια σου (άν κάνεις), κρίνοντας σε μόνο απο το σουλούπι σου.Υπάρχουν και γι αυτά επαγγελματίες εξειδικευμένοι , καλύτερα να στρέφεται απο την αρχή σε αυτούς ο ενδιαφερόμενος.

Μελέτη, ακόμα και η προπόνηση θέλει μελέτη.Προσωπική μελέτη στα δικά μας δεδομένα. Αυτό μας δίνει πληροφορίες για να βελτιωθούμε. Εκτός βέβαια και έχει αναλάβει επαγγελματίας του είδους την καλυτέρευση μας, αλλά αυτό; Μήπως βγαίνει έξω απο το περίγραμμα του χομπίστα;

Όπως και να έχει, άλλο προπονητής και άλλο "προπονητής" όπως άλλα τα μάτια του λαγού , άλλα της κουκουβάγιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: