Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Τα τελευταία χιλιόμετρα του χρόνου..


Έλα λίγες μέρες μείνανε και πάει και το 2008. Πόσες τέσσερις; Τέσσερις.
Αφήνουμε τον παλιό τον χρόνο σαν να κλείνουμε άλλη μία στροφή στην προπόνηση ή στον αγώνα. Μακάρι να έχουμε πολλές στροφές ακόμα.


Οι τελευταίες προπονήσεις του χρόνου περίεργες. Δεκέμβρης μήνας, κρύο πολύ , βροχή ίσως και χιόνι. Φοράς τα κατάλληλα ρούχα μην κρυώνεις , μην βραχείς , αλλα απο την άλλη να είσαι και άνετος στο τρέξιμο σου και πάντα η ζυγαριά να γέρνει προς τις πιθανότητες να αρπάξεις κανένα κρύωμα. Σημαντικούς αγώνες κοντά δεν έχει, είναι ακόμα πρόσφατοι οι μεγάλοι αγώνες που περάσανε άρα στέκει σαν δικαιολογία το "ακόμα ξεκουράζομαι, μετά τις γιορτές ξανά.." Κάτι σαν τη σπαρίλα του καλοκαιριού που λέγαμε τον αύγουστο αλλά σε χριστουγεννιάτικη εκδοχή. Είναι και το κοινωνικό των ημερών, επισκέψεις , τραπεζώματα, πολύ φαί , πολλά γλυκά όπως και να το κάνεις "βαραίνεις".


Στο αίσθημα αδράνειας και εκνευρισμού που σε πιάνει μετά απο δύο τρείς μέρες αποχής λόγω των παραπάνω, ντύνεσαι να βγείς να τρέξεις..


Φτού σου διάολε ψιλοβρέχει πάλι. Είμαι απο αυτούς που δεν θα σταματήσουν το τρέξιμο αν αρχίσει να βρέχει αλλά δεν ξεκινάω εαν ήδη βρέχει.Τα υποχρεωτικά και τα προγράμματα για τους "πρωταθληταράδες" , εγώ είμαι χομπύστας. Νεύρα μεν αλλα δεν θα πεθάνουμε κι όλας. Και αύριο μέρα είναι.


Μεταβολή και μέσα πάλι. Και ξανά οι "τύψεις". Ρε γαμώτο πόσο έφαγα το μεσημέρι... ήπια κι εκείνα τα ουισκάκια χτές στο μαγαζί, πόσα ήταν;... κι εκείνα τα μελομακάρονα , αμαρτία σκέτη... Εντάξει θα τρέξω αύριο γιατί αλλίως θα αρχίσω να παίρνω και κιλά....


Και έτσι με τέτοιες σκέψεις, με την επιθυμία να φτιάξει ο καιρός, στριμωγμένος ανάμεσα σε δουλειές και κοινωνικές υποχρεώσεις βγάζεις τα τελευταία χιλιόμετρα του χρόνου, με τη λαχτάρα να περάσουν οι γιορτές να έρθει ο καινούργιος να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου και να κάνεις πάλι το νέο σου ξεκίνημα. Εννοείται πως στα παραπάνω δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι όσοι τρέχουν αλλά γνωρίζω αρκετούς που το βλέπουν όπως το περιγράφω.


Τέσσερις μέρες ακόμα .. πολλά χιλιόμετρα μπορούν να βγουν μέχρι το "πάει ο παλιός ο χρόνος.." μέχρι να κάνουμε την τελική σούμα στο πόσα χιλιόμετρα τρέξαμε το 2008. Εγώ αύριο θα τρέχω με τον σκούφο του Άγιου Βασίλη αντί για τον μάλλινο που έχω για το κρύο. Μόλις περάσουν και αυτές οι μέρες , πάλι τα κεφάλια μέσα στη γνωστή καθημερινότητα.


Γιορτές είναι , απολαύστε τες.

5 σχόλια:

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Καλές γιορτές Τρεχαλάκη και μακάρι τα τελευταία χιλιόμετρα να είναι τα καλύτερα του χρόνου

Μαρία Δριμή είπε...

Καλή χρονιά, Τρεχαλάκη!
Να αντέχει το κοντέρ και να γράφει όλο και περισσότερα χιλιόμετρα (εκτός δουλειάς εννοώ).

Margo είπε...

Xρόνια Πολλά Χιλιόμετρα Πολλά σου εύχομαι και για τον καινούργιο χρόνο, μα πάνω απ' όλα να είσαι καλά και να τρέχεις χωρίς εμπόδια!

Poet είπε...

Καλή χρονιά, φίλε μου. Με δυνατά πόδια και ζεστή καρδιά.

Dorothy είπε...

Καλή xρονιά Τρεχαλάκη. Κάθε χιλιόμετρο του 2009 να έχει για σενα και μια ευχάριστη έκπληξη!