Κυριακή 27 Απριλίου 2008

Κάθε θαύμα μέρες τρείς.....

....και το πιό μεγάλο πέντε.

Το λένε και αυτό οι παλιοί. Να, με κάτι τέτοια αποδεικνύεται η σοφία των παλιών..

Γιά να το προσαρμόσουμε λοιπόν και στο τρέξιμο αυτό ,να δούμε και τί θέλει να πεί ο ποιητής.
Όλοι που τρέχουμε σίγουρα έχουμε να πούμε μία δύο, περισσότερες ιστορίες σχετικές με κάποιον αγώνα μας , κάπου που πήγαμε και κάναμε τον " άθλο" μας, τον προσωπικό άθλο πάντα , δηλαδή εκεί που ο δικός μου άθλος μπορεί να είναι απλά ένα "παιχνιδάκι" για τον άλλο τον καλύτερο δρομέα.


Το να τρέξεις μία δύσκολη διαδρομή γρήγορα , να βγάλεις μια απόσταση που δεν έχεις ξαναβγάλει, να τρέξεις κάτω απο δύσκολες καιρικές συνθήκες, να τρέξεις με επιτυχία ακόμα και τραυματισμένος και πολλά άλλα είναι πράγματα που όταν τα κάνεις κυρίως για πρώτη φορά αποτελούν κομμάτι των προσωπικών σου άθλων στο χώρο του τρεξίματος.Όταν λέω προσωπικός εννοώ αυτό ακριβώς. Δεν κάνεις το ρεκόρ, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει , κάτι σημαντικό στην τελική, απλώς ίσως να περνάς για λίγο τα δικά σου όρια. Μέχρι εκεί. Την πρώτη φορά που έτρεξα 10 χιλιόμετρα ήταν για μένα το επίτευγμά μου. 10 χιλιόμετρα όμως τρέχουν όλοι..... Κάνεις κάτι για πρώτη φορά, κάτι που στην τελική το έχουν κάνει και άλλοι ίσως και καλύτερα απο σένα.



Εδώ ερχόμαστε στη μετριοφροσύνη που συχνά απουσιάζει απο τα γενικά του χαρακτήρα μας. Βλέπεις ανθρώπους να μιλάνε να κοκορεύονται, να υπερβάλλουν και να φαντάζονται για κάτι που κάνανε για παράδειγμα πρίν απο πολύ καιρό, για κάτι που ήρθε ακόμα και απο τύχη , έστω απο προσπάθεια και πέρασε, κάτι που το έχουν κάνει και και πρίν και μετά άλλοι ίσως και καλύτερα και βλέπεις και άλλα παιδιά που με τη σεμνότητα τους μόνο παράδειγμα προς μίμηση μπορούν να γίνουν. Χαιρομαι που γνωρίζω τέτοια παιδιά



Εννοείται θα πανηγυρίσω και εγώ τον προσωπικό μου άθλο κάθε φορά, θα το μοιραστώ με τους φίλους μου, θα το καμαρώσω και μόνος μου , αλλά κάθε θαύμα μέρες τρείς, άντε το πιο μεγάλο πέντε...



Μετά πάμε παρακάτω, πάμε γι άλλα, δεν πρέπει να σκαλώνουμε, χαιρόμαστε και για τους φίλους μας και τις επιτυχίες τους, αν έρθουν άλλες δικές μας καλώς να ρθούν , αν όχι δε πειράζει, αρκεί να είμαστε καλά μέσα σε αυτό..



Κάθε θαύμα μέρες τρείς... το πιο μεγάλο πέντε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: